Blog

Ambulantní centrum, lůžková oddělení, RTG a SONO, lékarna.
Nejen pro Prahu 3.

Recepty z naší kuchyně: slaný závin s batáty a špenátem

Dobroty z naší nemocniční kuchyně u vás vždy vzbudí pozitivní ohlasy. Máme z toho velkou radost (protože jsme na naše stravování náležitě pyšní) a rozhodli jsme se, že vám občas přineseme jednoduchý recept, abyste si jídlo mohli připravit i doma.

Začneme slaným závinem s batáty a špenátem, který jsme nedávno servírovali na svačinu:

1 ks listové těsto
200 g mleté hovězí maso
200 g batáty (sladké brambory)
150 g listový špenát
1 ks vejce
sůl, pepř


1. Mleté hovězí maso orestujte a dochuťte solí a pepřem
2. Připravte si směs z doměkka uvařených batátů nakrájených na kostičky a listového špenátu. Přidejte restované mleté maso.
3, Listové těsto rozválejte a poklaďte připravenou směsí.
4. Závin srolujte, potřete vejcem a pečte dozlatova – asi 20 minut při teplotě 180 °C. Podávejte nakrájené na širší díly.

Dobrou chuť!
Publikováno: 7. 2. 2024

Fotogalerie