Blog

Ambulantní centrum, lůžková oddělení, RTG a SONO, lékarna.
Nejen pro Prahu 3.

Využijte krátké objednací lhůty na SONO/RTG

Zobrazovací metoda SONO umí zjistit, jak to vypadá s játry, ledvinami, uzlinami, žlučníkem, močovým měchýřem – obecně v dutině břišní, v tříselné oblasti a krku.
K tomuto vyšetření je nutné doporučení. To kromě praktického lékaře napíše i internista, gastroenterolog či chirurg v ambulanci – záleží na potížích.

„Doporučuji každému jednou za rok navštívit SONO vyšetření. V rámci prevence tato zobrazovací metoda dokáže odhalit mnohé změny v břišní dutině. Na základě výsledků se pak ošetřující lékař může rozhodnout pro další léčbu,“ říká lékařka MUDr. Radomíra Hnutová, která provádí SONO vyšetření i v Nemocnici sv. Kříže Žižkov v Praze 3 nebo v IKEM.

„SONO vyšetření je bezbolestné, rychlé a pacient se ho nemusí jako zákroku obávat. Obvykle trvá 10 minut,“ doplňuje.

Před samotným vyšetřením by pacient neměl jíst, měl by přijít na lačno. Proto se vyšetření obvykle provádí v dopoledních hodinách.

–––

Moderní pracoviště zobrazovacích metod RTG a SONO najdete ve 3. patře Nemocnice sv. Kříže Žižkov. Slouží nejen pacientům ambulantního centra a hospitalizovaným pacientům, ale je k dispozici také pro všechny, kteří potřebují rentgenové snímky či sonografické vyšetření. 

Jak se k nám na SONO/RTG vyšetření dostat? 
Zajistěte si žádanku s popisem požadovaného vyšetření od svého lékaře. A pak už jen stačí objednat se prostřednictvím online formuláře, e-mailem na recepce@nskz.cz, nebo v provozní době zavolat na recepci (telefon: 221 012 271).

Nemocnice sv. Kříže Žižkov využívá systém eZpráva. Pokud ji využívá i lékař pacienta, komunikace probíhá tímto způsobem – zprávu či snímky mu předáme digitální cestou.
Publikováno: 26. 2. 2024

Fotogalerie