Novinky

Ambulantní centrum, lůžková oddělení, RTG a SONO, lékarna.
Nejen pro Prahu 3.

4 pilíře zdravotnictví v Praze 3. To je Nemocnice sv. Kříže Žižkov

Úspěšná proměna církevní Nemocnice sv. Kříže Žižkov v Praze 3 pokračuje i v roce 2022.  První čtvrtletí bylo ve znamení rekonstrukce a modernizace RTG pracoviště. Zároveň bylo otevřeno zcela nové lůžkové oddělení dlouhodobé intenzivní péče.

Čtyři hlavní pilíře rozvíjí Nemocnice sv. Kříže Žižkov v Kubelíkově ulici, kam nově vede i autobus MHD linky číslo 101 (zastávka U Prdlavky).

Pacienti Ambulantního centra Nemocnice Žižkov tak již nemusí pěšky chodit od stanice metra A Jiřího z Poděbrad či tramvajové zastávky Viktorie Žižkov. Díky tomu nemocnice je dostupná pro stále více obyvatel hlavního města i třeba Středočeského kraje.

Nejvíce vytížené je ambulantní centrum s pěti hlavními specializovanými ambulancemi. Jejich součástí je očkovací centrum a nově zrekonstruované RTG pracoviště.

Dalšími pilíři je lékárna a lůžková oddělení rozdělena na dvě hlavní specializace: následná rehabilitační ošetřovatelská péče a dlouhodobá intenzivní ošetřovatelská péče (DIOP).

Ambulantní centrum Nemocnice Žižkov

Obyvatelé Prahy 3 se naučili využívat nové ambulantní centrum, které proměnou prošlo během přelomu předloňského a loňského roku. Od března 2021 pacienti využívají zcela nové prostory a ordinace s moderním diagnostickým vybavením.  

To je obrovská změna pro Žižkov i Vinohrady. Ambulance kardiologie, gastroenterologie, chirurgie, plicní a interní jsou páteří ambulantní části nemocnice. Základní komplement doplňuje očkovací centrum, odběr krve, SONO a RTG pracoviště.

Plně digitalizované a nové RTG pracoviště

RTG pracoviště je vybaveno přímou digitalizací. Snímek je v reálném čase odeslán do úložiště a může být okamžitě zpracováván lékařem. Odpadá vyvolávání nebo přenos na kazetě, jako je tomu u nepřímé digitalizace. Díky nejmodernějšímu přístroji jsme schopni snižovat dávku záření a také přesně zaclonit a zacílit snímek.
Publikováno: 24. 3. 2022