Novinky
Ambulantní centrum, lůžková oddělení, RTG a SONO, lékarna.
Nejen pro Prahu 3.
Ovšem to neznamená, že jídlo pro hospitalizované pacienty musí být nudné. Aby nebylo, už předloni jsme investovali do kompletně nového vybavení kuchyně. Pak to chce mít kuchaře a kuchařky. A někoho, kdo nemocniční kuchyni povýší na vyšší kvalitativní úroveň.
A tady je výsledek. Po Svatomartinských hodech tu máme zvěřinu.
K podzimu totiž patří zvěřinové hody, které jsme se rozhodli dopřát i pacientům Nemocnice sv. Kříže Žižkov. K obědu jsme podávali guláš s karlovarským knedlíkem.
Chceme touto cestou dopřát pacientům i zajímavý gurmánský zážitek a zpříjemnit jim hospitalizaci v naší nemocnici.
A proč vůbec zařadit recepty z divoké zvěře do jídelníčku? Kromě výjimečného gastronomického zážitku je maso lehce stravitelné a má neobyčejně křehkou strukturu, nízký obsah tuku a příjemnou charakteristickou vůni. Protože zvěř žije od narození v lese, krmí se přirozenou potravou, kterou si v přírodě sama vybere.
Díky dostatku pohybu ukládá mnohem méně tuku než zvířata v uzavřených chovech a jejich maso je v perfektní kondici. Konkrétně srnčí je pak bohaté na obsah bílkovin a vitamínů B a A, železa či vápníku.
V listopadu 2022 proběhl i Svatomartinský víkend v Nemocnice sv. Kříže Žižkov. Pro hospitalizované pacienty na lůžkových odděleních v rámci možností a diety jsme servírovali speciální menu.
I za současné složité situace, kdy náklady na vařené jídlo rostou a je nutné se vejít do limitu - a zároveň dodržovat nutriční kvalitu stravy - se díky nové posile v týmu (nutriční specialistka a vedení stravovacího úseku) daří posilovat stravování.
Nakoupit kvalitní suroviny, uvařit kvalitní jídlo v nové moderni kuchyni a servírovat pacientům tak, aby se při hospitalizaci v nemocnici cítili v rámci možností komfortně.
A co jsme uvařili? Kvůli dietním důvodům Svatomartinské hody proběhly s kuřetem à la husa a kaldoun z husy.
Publikováno: 24. 11. 2022