Ambulantní centrum, lůžková oddělení, RTG a SONO, lékarna.
Nejen pro Prahu 3.

Církevní Nemocnice sv. Kříže Žižkov produkuje edukačně-publicistický podcast o zdravotnictví

Tisková zpráva, 27.11.2023

Nový edukačně-publicistický podcast uvádí Nemocnice sv. Kříže Žižkov, která je jednou z pěti církevních nemocnic v Česku. Cílem audio formátu z prostředí zdravotnictví je širokou veřejnost informovat o tématech, která rezonují v rozbouřených vodách českého zdravotnictví, jak zní podtitul podcastu Křižník Žižkov.

"Nechceme vyrábět další z řady podcastů věnujících se zdraví a životnímu stylu, ani vytvářet lifestylové rozhovory. Naopak chceme doplnit stávající nabídku pro posluchače, kteří vyhledávají témata spjatá se zdravotnictvím a zdravím, a rádi by se v krátkém formátu zhruba 8 minut dozvěděli něco nového na konkrétních příbězích," říká Mgr. Tomáš Krajník, ředitel Nemocnice sv. Kříže Žižkov.

V podcastu Křižník Žižkov, který vzniká v nově vybudovaném podcastovém studiu přímo v budově nemocnice, jsou nachystána témata věnující se významu preventivních vyšetření a propojení sociální a zdravotní péče či nedostatku léků na trhu.

Jedním z prvních hostů podcastu je i biskup a generální vikář pražské arcidiecéze Zdenek Wasserbauer, který vysvětluje, v čem je přidaná hodnota pěti církevních nemocnic v Česku, mezi které patří i Nemocnice sv. Kříže Žižkov.

"Posluchačem takto koncipovaného podcastu se asi stanu, zvědavost je velká. Nastíněná témata jsou velmi důležitá, neboť hýbou naší společnosti, jako je nedostupnost léků. Důležitá jsou i témata věnující se prevenci, abychom rozumným způsobem se starali o své zdraví," říká v podcastu Křižník Žižkov biskup Zdenek Wasserbauer.

Podcast Křižník Žižkov moderuje Šimon Ornest a je součástí obsahové produkce věnující se zdravotnictví na webu Nemocnice sv. Kříže Žižkov.

"Kromě psaných textů v blogu a edukačních videospotů nově produkujeme podcast, který bude zatím jen jako audio stopa bez obrazu. Zatím plánujeme dvě epizody měsíčně s přesahem do psaného textu na webu nemocnice. Cílem je, aby web byl domovskou stránkou širokého spektra edukačně-publicistických témat z oblasti zdravotnictví, a to vyhledávaný širokou veřejností zajímající se o zdraví," říká Radek Pešout, PR manažer a mluvčí Nemocnice sv. Kříže Žižkov.

Podcast Křižník Žižkov má domovskou stránku v podcastové aplikaci Spotify, plánujeme rozšíření na další platformy.

Nemocnice sv. Kříže Žižkov

Církevní Nemocnice sv. Kříže Žižkov, vlastněná Kongregací Milosrdných sester sv. Kříže, se kromě ambulantního centra specializuje na následnou rehabilitační péči a provozuje unikátní oddělení Dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče (DIOP) pro pacienty s tracheostomií.

Kontakt pro média:
Ing. Radek Pešout