Novinky

Ambulantní centrum, lůžková oddělení, RTG a SONO, lékarna.
Nejen pro Prahu 3.

Chirurgie Praha 3 MUDr. Ondřej Krajník a MUDr. Zdeněk Horák

Chirurgická ambulance v Kubelíkově ulici v Praze 3 v Nemocnici sv. Kříže Žižkov ordinuje od pondělí do pátku (7 - 14 hodin).

Ordinují lékaři-chirurgové MUDr. Ondřej Krajník a MUDr. Zdeněk Horák.

Co je chirurgická ambulance v Nemocnici Žižkov?

Ondřej Krajník: Jsme odborná chirurgická ambulance poskytující péči nejen pro obyvatele Prahy 3, Prahy 2 či dalších blízkých částí hlavního města. Mohou k nám přijít i pacienti ze Středočeského kraje a díky ordinaci i v Roudnici nad Labem se postaráme i o pacienty z Podřipska.

Zdeněk Horák: Ošetřujeme a léčíme úrazy, bolesti břicha, cévní obtíže i chronické rány jak ambulantně, tak ve spolupráci s pražskou jednodenní i akutní nemocnicí.

Provádíte i chirurgické operace?

Ondřej Krajník: Ano, provádíme chirurgické operace. Avšak z kapacitních důvodů budovy na Žižkově spolupracujeme s jednou klinikou na Vinohradech a s další církevní nemocnicí v Praze 1 Pod Petřínem. Operativu provádíme v týmu špičkově vycvičených zdravotníků v moderně vybavených operačních sálech s navazující lůžkovou péčí.

Zdeněk Horák: Indikujeme a osobně provádíme artroskopické operace kolen, operace varixů, laparoskopické operace kýl, žlučníků, appendix vermiformis i klasické operace v chirurgii a traumatologii.

Jaké výkony provádíte v ambulanci v Kubelíkově ulici v Praze 3?

Ondřej Krajník: Je toho hodně. Ošetření a léčba úrazů (krvavé i nekrvavé úrazy a popáleniny), kompletní traumatologie pohybového ústrojí (specializace na úrazy kolenního kloubu), samozřejmě sádrování. Díky tomu, že je k dispozici RTG či SONO, jsme schopnit léčit bolesti břicha.

Zdeněk Horák: Věnujeme se ošetření a léčbě zánětlivých a hnisavých onemocnění kůže a podkoží, ošetření a léčbě zarůstajících nehtů, ošetření a léčbě synechií předkožky (obtížného přetahování předkožky) u chlapců.

Ondřej Krajník: Dále ošetřujeme a léčíme chronické rány (vlhké hojení) ve spolupráci s firmou Hartmann. Kožní excise a exstirpace (kožní pigmentová znaménka, kožní nádory, bradavice, podkožní bulky, atheromy, lipomy, gangliony).

Zdeněk Horák: Nabízíme vyšetření a léčbu onemocnění cév, onemocnění žil, onemocnění tepen (duplexní ultrazvuk přímo v ambulanci). Dále sklerotizaci křečových žil či punkce a obstřiky kloubů, šlachových úponů a tíhových váčků.

Více o výkonech a operacích zde

Objednání na vyšetření

Chirurgická ambulance Nemocnice Žižkov má ordinační hodiny v Kubelíkově ulici (info zde). Objednat se lze na telefonu 221 012 240, nebo emailu: chirurgie@nskz.cz.

Do Nemocnice Žižkov se lze dostat MHD: V blízkosti stanice metra A Jiřího z Poděbrad a zastávky tramvaje (č. 5, 9, 15, 26) Husinecká. Podrobnosti zde.

Další informace o vyšetření

Chirurgie Nemocnice Žižkov Praha MUDr. Ondřej Krajník a MUDr. Zdeněk Horák
Publikováno: 1. 2. 2021