Novinky

Ambulantní centrum, lůžková oddělení, RTG a SONO, lékarna.
Nejen pro Prahu 3.

Transnasální gastroskopie je šetrnější metoda vyšetření žaludku

Transnasální gastroskopie je šetrnější a pacienty většinou lépe tolerovanou metodou. Princip vyšetření je v zavedení hadičky nosem.

Od klasické endoskopické metody se liší tím, že se obejde kořen jazyka a nedochází k problémům s dávením nebo říháním. Tím je pro pacienta  přijatelnější.

Tak jako u klasické metody vyšetření, u transnasální gastroskopie vyšetření pacienta  probíhá vleže na boku. Do nosu jsou aplikovány kapky a zvlhčující gel a velkou výhodou je, že s lékařem můžete mluvit a odpovídat mu na otázky nebo se sám ptát.

Transnasální gastroskopie ještě není standardem na všech pracovištích. Nemocnice Žižkov ji nabízí ve standardu a lze se objednat.

Ambulantní pracoviště Nemocnice Žižkov poskytuje komplexní péči v oboru hepatogastroenterologie stejně tak jako jiná pracoviště. Avšak u nás naleznete snahu o vysoce individuální přístup, příjemné a moderní prostředí.

Z přístrojového vybavení nabízíme možnost využítí transnasální gastroskopie. Toto vyšetření je do velké míry šetrnější než klasická gastroskopie a mohou ho využít zejména pacienti, kteří mají z vyšetření obavy nebo mají za sebou špatnou zkušenost.

Objednání vyšetření

Neváhejte s objednáním vyšetření v hepatogastroenterologické ambulanci Nemocnice Žižkov.
Publikováno: 16. 11. 2020

Fotogalerie